De Pomegranate kan alles

Hilarisch en over the top: de Pomegranate! Dit is niet zo maar een mobiel, nee dit is veel meer. Alle apparaten die je kunt bedenken, zitten er in. Van koffiezetter tot mondharmonica! En van scheerapparaat tot projector! De website ziet er gelikt en strak uit, zeker voor Canadese provincie! Huh?

De Pomegranate gaat verder dan anderen. (c) Nova Scotia.

De Pomegranate gaat verder... (c) Nova Scotia.

Erg leuke fake
De website www.pomegranate.com is fake, maar wel erg leuke fake. Een imaginair bedrijf (Pomegranate, granaatappel) prijst er zijn nieuwste all-in-onemodel (de NS08) aan. Als bezoeker trap je er met beide voeten in. Je vraagt je af hoe het kan en wat er achter zit. Als je genoeg hebt ontdekt over de mieterse mobiel, word je naar een andere website geleid. Dat blijkt de website te zijn van Nova Scotia. Die provincie is dan wel geen apparaat, ze heeft wel alles te bieden. Ik heb in een deuk gelegen. Ga het maar eens checken!

De 'mobiel' die alles kan. (c) Nova Scotia.

De 'mobiel' die alles kan. (c) Nova Scotia.

Schijntje in de reclamewereld
Overigens kostte de complete Pomegranatecampagne ongeveer 250.000 euro. Dat is een schijntje in de reclamewereld. Zeker als je beseft dat de website van Nova Scotia in de eerste maand al 150.000 hits mocht tellen. De hele campagne is uitgevoerd door inwoners en bedrijven uit de kleine Canadese provincie. Nederlandse overheden kunnen wel een voorbeeld nemen aan deze innovatieve manier van omgaan met overheidscommunicatie!

'Koop een mobiel' werkt beter dan 'kom naar Nova Scotia'. (c) Nova Scotia.

'Koop een mobiel' werkt beter dan 'kom naar Nova Scotia'. (c) Nova Scotia.

Advertenties

3 reacties op “De Pomegranate kan alles

  1. Leuk om dit verhaal te lezen. Vandaag stond er een stukje in het dagblad dat ik lees. Dat ging ook over dit onderwerp. Ik zie dat jij er toch een stuk eerder mee was. Jij schreef dit artikel in maart. Het is nu juli. Hoezo brengt de krant dan nieuws? Laat me niet lachen!

  2. Het artikel over de Pomegranate blijft inderdaad erg leuk. Ik had het destijds al een tijdje op de plank liggen, dus wat actualiteit betreft was ik ook niet haantje de voorste.

  3. Misschien heeft de journalist van de bewuste krant bij jou (skrivadur) wel een lichtje opgestoken en gedacht: dáár zit een artikel voor mijn krant in? Kan ook hè!

Reacties zijn gesloten.