Een tong van elf miljoen

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie… Elke koffiebrander heeft koffieproevers in dienst. Zij zorgen er voor dat de smaak van het bakkie troost van gelijke kwaliteit blijft. Eén van die koffieproevers is Gennaro Pelliccia. Voor zijn werkgever Costa Coffee is hij als ‘Italian Master of Coffee’ dagelijks in de weer om rauwe koffiebonen te proeven. Pas na zijn oordeel worden de bonen gebrand, verpakt en verscheept naar de consument. Costa Coffee is met 108 miljoen koppen koffie per jaar geen kleintje op de wereldwijde koffiemarkt.

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie.

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie.

Het basismateriaal moet goed zijn

Het basismateriaal moet goed zijn

Duizenden smaken
De koffieproever kan naar eigen zeggen duizenden smaken onderscheiden: In my profession, my taste buds are crucial. My 18 years of experience enable me to distinguish between thousands of flavours. My taste buds also allow me to search out any defects, which help guarantee Costa’s unique Mocha Italia blend.Inmiddels is hij dus al achttien jaar actief in de koffieproeverij. Hoog tijd om zijn smaakpapillen te verzekeren, moet hij hebben gedacht. Samen met zijn werkgever klopte hij aan bij Lloyds of London. Die verzekeraar zag wel brood in de tong van Gennaro. Er werd een polis opgesteld, waarmee de tong van de koffieproever voor elf miljoen euro is verzekerd.

Neus van vijf miljoen
Met dit exorbitante bedrag is het één van de grootste verzekeringspolissen die ooit is afgesloten voor één persoon. Nu maar hopen dat Gennaro zijn tong niet breekt, of op een andere manier blesseert. Want dan moet Lloyds financieel het achterste van de tong laten zien! O ja, het is overigens niet voor het eerst dat er een tong wordt verzekerd. Lloyds liet weten dat wijninkopers en wijnkenners hun smaakpapillen vaak ook verzekeren. Ook Ilja Gort, de van origine Nederlandse wijnboer, wijnboekenauteur en levensgenieter, is verzekerd in Londen. Zijn neus staat in de boeken voor vijf miljoen euro!

Advertenties

2 reacties op “Een tong van elf miljoen

  1. Zouden de ‘tomatenproevers” van Heinz ook zo’n soort verzekering hebben afgesloten? Bij thee zal e.e.a. niet zo’n vaart lopen, of wel?

  2. Ongetwijfeld! Wat betreft die thee… Daar zit toch ook smaak- en kwaliteitsverschil in? Dan zal er ook wel een proever in dienst zijn. Dat geldt ook voor brouwerijen en zo. Leuk beroep trouwens: koffieproever. Dat doe ik helemaal gratis, elke dag! Whahahaha

Reacties zijn gesloten.